Menu

Svenskt altanföretag intar den danska marknaden

August 8, 2017 - Business
Svenskt altanföretag intar den danska marknaden

Det danska företaget Kontech A/S har blivit uppköpt av ett svenskt altanföretag. Det skriver Koltech AB i ett pressmeddelande som finns på deras hemsida. Balco AB är det svenska altanföretaget som ha köpt och tagit över det danska altanföretaget ifrån 9.e juni 2015.

Altanföretagen har idag två separata hemsidor men både Kontech och Balcos danska hemsidor kan hittas när man söker efter altaner.

Direktören för det danska företaget Kontech har i längre tid önskat att trappa ned – och här kom en bra möjlighet för att säkra företagets överlevnad genom att sälja det och överge driften till svenska Balco.

Balck har länge varit känt på den danska marknaden för att vara speciellt starkt altaner med glasdörrar, men precis som Kontech så har de varit totalleverantör av altaner och är därför en väldigt bra matchning med det danska Kontech.

Tills vidare behåller Kontech namnet och organisationen vilket är anledningen till att du fortfarande kan hitta dem på danska hemsidor, samtidigt med att Balco har upprättat en dansk hemsida som pendel till deras svenska.

 

Kontech AB har i Danmark i 20 år varit känt för totallösningar inom altanbyggeri. Företaget har 30 ansatta som vid försäljningen går över till Balco. Det danska företaget omsatte för ca 70 miljoner årligen.

På Blacos danska hemsida hittar du allt du ska veta om du ska bygga en ny altan. Balco säljer också till privata men då lösningarna ofta är stora så är det oftast boendeföreningar och liknande som är kunder i altanföretaget.

Altanerna är av riktigt hög kvalitet och det läggs stort fokus på säkerheten. En altan kan vara riktigt farlig att bege sig ut på om den inte är besiktigad och det kan vara en falsk trygghet att gå ut på altanen. Gamla altaner som inte har blivit servade ordentligt kan vara nära på att falla ihop och det är därför en bra idé att besiktiga altanen lite då och då.

Det finns många fördelar med att få en altan i ditt hem. Värdet på egendomar och lägenheter ökar avsevärt när en altan tillbyggs. Ett högre värde på egendomsmarknaden gör att investeringen i det långa loppet blir mycket givande. Därför kan det ifrån ett ekonomiskt perspektiv vara en riktigt bra idé att tillbygga en altan på egendomen. Därutöver ger det mer plats i hemmet som både är en fördel med det samma – och för investeringen i helhet.

Är du intresserad i att läsa mera omkring Balcos uppköp av Kontech så kan du läsa mera i artikeln på business-broker här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *