Menu

Mobilt internet – få nät från handen när du är i farten

August 8, 2017 - Internet
Mobilt internet – få nät från handen när du är i farten

Internet har blivit en fast arbetsplats och för långt de flesta företagare är det en absolut nödvändighet. Även när de är i farten.

Online när du reser med SJ

När du reser med SJ så finns det alltid gratis internet ombord. Även om arbetsplatsen i tåget är långt ifrån optimal så finns det ändå möjligheter för att få mobilt internet här. På många andra tågsystem i Sverige och utomlands finns det möjligheter för att få internet. Kollektivsystemen vet hur viktigt det är att folk kan komma online att de ofta har gratis mobila hotspots på bussar och tåg som turister och resande företagare kan använda när de är i farten. Ska du arbeta medans du reser så är ditt behov av internet oftast täckt av tåg och bussar.

Mobilt bredband

Är du på farten ofta så bör du välja till mobilt bredband. Mobilt bredband är din egna mobila internet-förbindelse. Du får självklart en extra månatlig omkostnad, men du kan lätt hitta billiga mobila bredband. De flesta 3G och 4G bredband fungerar väldigt snabbt och har bra täckning i det mesta av landet.

Har de internet när du flyger?

När du är i luften får du inte ha mobila förbindelser tända och därför kan du varken använda din mobil eller ditt mobila bredband till att ansluta till nätet. Det är självklart en stor nackdel när du sitter i ett flyg i flera timmar. Därför har många flygbolag börjat att erbjuda trådlöst internet via deras anslutningar. Norwegian är ett av de flygbolag som erbjuder gratis WiFi och de har fått väldigt positivt omtal för deras internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *