Menu

Gör den bästa entrén i hemmet

August 8, 2017 - Business
Gör den bästa entrén i hemmet

 

Det första intrycket vi får inne i ett hem är det som mottar oss när vi öppnar ytterdörren. Därför är det viktigt att spendera tid och pengar på en ordentlig entré. De gamla Romarna värderade storleken på entrén, massiva hallar med stora bågade tak, det handlade om att visa hur rymligt huset var. I japansk kultur sitter familjens förfader och vaktar precis innanför dörren. Idag värderar vi det praktiska mer än wow-faktorn, men den är fortfarande en viktig del i vårt val av inredning i entrén. Vi vill ha hatthyllor och skoställen men det är också viktigt att entrén görs så mysig som möjlig.

Ett av de viktigaste föremålen i en entré är dörrmattan som du och gästerna går in på före ni sätter skorna. Mattan har det smutsiga arbetet att förhindra att hela huset blir nedstänkt, speciellt ifall du har en hund eller katt som inte har skor att ta av. Många företag som BBN Nordic specialiserar sig på att erbjuda fina och praktiska mattor som gör jobbet bra och samtidigt ger entrén en touch av elegans.

Många hem har också mer än en entré. Huvudentrén följs ofta av bakdörren till trädgården eller en sidodörr ut till garaget. Här är det också viktigt att inreda korrekt. Trädgårdsentrén ser oftast hög trafik när det är grillfest i trädgården och behöver därför en bra matta som suger upp smuts och fukt väldigt bra, men som fortfarande är diskret så att den inte väcker för mycket uppmärksamhet. Trädgårdsdörren leder också oftast till ett väldigt öppet rum, vardagsrummet eller kanske köket. Det är väldigt olika från huvudentrén som ju oftast leder in en liten hall flankerad av väggar där du kan hänga praktiska föremål som hyllor och hängare till rockar och dyl. Därför kan det vara lite klurigt att fixa det ordentligt vid trädgårdsentrén. Vi rekommenderar att ha ett stativ till att hänga eventuella kläder närma dörren, men ännu viktigare är ett skoställe antingen inne i rummet eller precis utanför så att folk inte går in med sko på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *